Bookmark and Share     Sitemap    
    Red Verden - Save The World       
 

Endnu en lovændring på vej

Skrevet af SolarPanels ApS Administrator
13-06-2013 15:24

Den farceagtige måde hvorpå man behandler de Danske solcellefirmaer, miljøet og prioriteringen af vigtige ting vil ingen ende tage. Her den 11. juni 2013 erfarer vi så, at endnu et kraftigt indgreb er på vej mod solcelleudbygningen. Igen er flere måneders arbejde spildt på gulvet. ”Nå det kan jo være det er den nye form for beskæftigelsespolitik, som vi troede var slut med den sidste regering, som nu blot kører videre, endnu værre”.

Det der er tilbage til udbygningen fra nu af til 2020, er sølle 20 MW om året, hvilket svarer til ca. 3.000 husstande om året, og det er først til mølle princippet der gælder, og som det er meningen at Energinet skal styre og administrere. Det betyder farvel til en masse kollegaer i branchen, og forhåbentlig bliver vi nu af med de mest useriøse chanceryttere, samt alle de der ikke er anmeldelser på, eller som har dårlige anmeldelser. Et godt sted er at slå op hvis man skal handle et solcelleanlæg er på ”TrustPilot.dk”, og så søge på ”solcelleanlæg” og se hvem der er værd at handle med blandt 20 for det meste større firmaer. Et andet godt sted, er at skrive ”solcelleanlæg” i Google’s søgefelt, så dukker der også et par såkaldte useriøse firmaer frem, som man skulle have troet bedre om.
 
Med den nye lov, er der sat begrænsninger for at modtage den udvidede støtte på 1,30 kr/kWh således at anlæggene nu højest må være på 6 kW. Den nye lov indebærer også, at det er nettobaseret, men nu på timebasis. Det gælder med andre ord om at kunne bruge sin gen producerede strøm, inden for samme time som den er produceret. Derved har den en værdi af ca. 2,10 kr/kWh. Den resterende strøm sælges så videre for 1,30 kr/kWh. Derfor vil det med fordel skulle vælges mindre anlæg i forhold til sidste år, hvor man forsøgte at ramme et fuldt årsforbrug ved egenproduktion, til nu, hvor det vil være bedre at sigte efter at ramme ca. halvdelen. Derved får man en større samtidsfaktor, altså en større procentuel del, som har værdi af de ca. 2,1 kr/kWh.
 
Vi vil inden for de nærmeste 2 uger beskrive fællesanlægslovgivningen, når den er endelig på plads. Der er dog et lyspunkt, nemlig at der også henstår en masse muligheder som ligger uden for rammen på de 20 mW om året, nemlig situationen hvor vi har en fabrik, eller en anden matrikel som bruger masser af strøm i dagtimerne. Her er der ingen restriktioner på mængden af solceller der må oplægges, og al den strøm der bruges samtidig med at produktionen fra solcellerne finder sted, vil derfor have en værdi der svarer til hvad virksomheden normalt betaler for strøm. Skulle der være overskydende strøm, som ikke umiddelbart kan forbruges, så kan den sælges videre til nettet de første 10 år til 0,60 kr/kWh, og de næste 10 år til 0,40 kr/kWh.

Kategori: SolarPanels ApS

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

Copyright © SolarPanels.dk, 2007 - 2024. Alle rettigheder forbeholdes.
SolarPanels ApS | CVR: 36061332 | Christiansmindevej 12D, 8660 Skanderborg - DANMARK | Tlf.: +45 6014 3292 | polle@solarpanels.dk